Magyar English
MW
tervezett napelem
MW átadott
megújuló energia
Tonnával
kevesebb CO2 / év
Rendszerben gondolkodunk! Felméréstől a kivitelezésig!

Aktuális híreink

Köszönet a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok látogatóinak
2024. május 10, péntek

Köszönjük csapatunknak és minden kedves visszatérő és új Partnerünknek is a jelenlétet, az értékes szakmai egyeztetéseket és tapasztalatcseréket az idei kiállításon, Hódmezővásárhelyen!Köszönjük csapatunknak és minden kedves visszatérő és új Partnerünknek is a jelenlétet, az értékes szakmai egyeztetéseket és tapasztalatcseréket az idei kiállításon, Hódmezővásárhelyen!
Regisztrált érdeklődőinkkel a napokban felvesszük a kapcsolatot és megküldjük a kért információkat! Amennyiben további kérdéseik lennének, információra van szükségük, kérjük vegyék fel velünk telefonon vagy e-mailben a kapcsolatot!
Kövessék figyelemmel internetes és Facebook oldalainkat és mégegyszer köszönjük látogatóinknak, hogy felkeresték standunkat!

Részletek
ÁLLATTARTÓ TELEPEK FEJLESZTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA KAP-RD01a-RD01c-RD01d-RD01e-2-24 KÓDSZÁMÚ TERVEZET
2024. április 19, péntekJó hír!!!
Társadalmi egyeztetés alatt van az állattartó telepek fejlesztésének támogatása c. pályázat!!!

 

„ÁLLATTARTÓ TELEPEK FEJLESZTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA” C.
(KAP-RD01a-RD01c-RD01d-RD01e-2-24KÓDSZÁMÚ) PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TERVEZETE

Támogatás célja
- Állattartáshoz kapcsolódó termelő tevékenységet szolgáló épület, építmény építése, fejlesztése, korszerűsítése.
- Új gépek és eszközök, technológiák vásárlása, beleértve az információs és kommunikációs technológiákat.
- Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek.
- Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása.

Pályázat benyújtásának teljes időszaka
2024. június 25. - 2025.februrár 03.

Részletek
Meghívó a 31. Alföldi Állatenyésztési és Mezőgazda napok kiállításra
2024. március 14, csütörtök
Ezúton meghívjuk Önt és kedves családját, barátait a 2024. május 2 és 4 között megrendezendő  31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállításra, amely a magyar állattartás legnagyobb jelentőségű szakmai találkozója.
Ezúton meghívjuk Önt és kedves családját, barátait a 2024. május 2-4 között megrendezendő  31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállításra
Részletek
Kedvező változások napelemes beruházóknak!
2024. január 19, péntek
Tavaly már gyakorlatilag csak betáplálás (visszwatt) védelemmel ellátott HMKE napelemes rendszert lehetett engedélyeztetni, ami visszavetette a beruházási kedvet, 2024 januártól viszont már újra befogadja a szolgáltató az esetleges többlettermelést!

Kiegyensúlyozottabb és hatékonyabb lesz újra egy napelemes rendszer üzemeltetése, nem érik a fogyasztót ugyanis kellemetlen meglepetések. Egy összetett energiafelhasználású üzem vagy gazdálkodás is akár több lépcsőben optimalizálhatja működését és nyithat a nagy költség megtakarítást biztosító, megújuló energián alapuló megoldások felé.
Tavaly már gyakorlatilag csak betáplálás (visszwatt) védelemmel ellátott HMKE napelemes rendszert lehetett engedélyeztetni, ami visszavetette a beruházási kedvet, 2024 januártól viszont már újra befogadja a szolgáltató az esetleges többlettermelést!

Az alábbi levélben az MVM részletesen tájékoztatja az érintetteket:

A háztartási méretű kiserőművek ideiglenes visszatáplálási korlátozásának feloldása az MVM Émász Áramhálózati Kft.-nél és az MVM Démász Áramhálózati Kft.-nél
Részletek
Az AC Flexitank tűzivíztározó ismét jól teljesített
2023. november 17, péntek

A szemenyei műanyag hulladékot feldolgozó üzem területén 2023. október 23-án hajnalban kiütött sajnálatos tűz oltását aktívan és sikeresen támogatta az idén tavasszal telepített 180m3 kapacitású AC Flexitank flexibilis földfelszín feletti tűzivíztároló rendszerünk is.

Zero Waste Group szemenyei műanyaghulladék feldolgozó AC Flexitank tűzivíztároló
 
Részletek
Minden helyzetre felkészültünk! Optimalizált napelemes megoldások szünetmentes táppal, dízel aggregátorral!
2023. október 25, szerda
100kVA készenléti aggregátor napelemes rendszerrel
Részletek
AC FLEXITANK oltóvíztárolási rendszer a Hage Zrt telephelyén is
2023. október 05, csütörtök

HAGE Zrt. békéscsabai új telephelyén is AC Flexitank zárt flexibilis tűzivíztároló tartályaink (2db 70 m3) biztosítják a szükséges oltóvíz rendelkezésre állását.  Nagy örömünkre szolgál, hogy a NAGISZ cégcsoporthoz tartozó HAGE Zrt. békéscsabai új telephelyén is AC Flexitank zárt flexibilis tűzivíztároló tartályaink (2db 70 m3) biztosítják a szükséges oltóvíz rendelkezésre állását. 

Részletek
Biztonság, nyugalom - Már az első éjjel jól vizsgázott a frissen átadott készenléti aggregátor
2023. június 15, csütörtök

Az olasz gyártmányú ELCOS tokozatba épített hálózati-dízel átkapcsolóval (ATS) és GSM-modullal lett telepítveEgy újabb 100kVA (80kW) készenléti aggregátor került átadásra ebben a Békés-megyei tehenészetben.

Részletek
Pénzt hozhat a napenergia a gazdáknak
2023. május 12, péntek
Az ipari üzemek mellett a mezőgazdasági és élelmiszeripari cégek termelési költségeit is jelentősen megemelte az utóbbi évek energiaár robbanása. Az energiaárak az elmúlt évekhez képest jelentősen megemelkedtek. Míg két-három évvel ezelőtt 20-25 Ft-ért lehetett megvásárolni egy kWh villamos energiát, ez napjainkra 70-75 Ft-ra emelkedett az ipari felhasználók részére. A jelenlegi tendencia pedig a további áremelkedéseket vetíti előre. Ez, a nagyon jelentős drágulás a szektoron belül nagy terhet ró a mezőgazdaságban dolgozó gazdákra, állattenyésztő telepekre, takarmánykeverő üzemekre, emiatt alternatív megoldásokat kell találni. Alternconsult napelem rendszer állattartó telepen Pulykatelep napelem Rábapaty Alternconsult
Alternconsult Kft. által telepített napelemes rendszerek borjúistállón illetve pulykatelepen.
Részletek
Átadták a FirstFarms Hungary Kft. új sertéstelepeit – egyedülálló technológiával biztosítják az optimális hőmérsékletet
2023. május 03, szerda

sertéstelep, zárt flexibilis tűzivíztározó, alternconsult,
A FirstFarms Hungary Kft új sertéstelepein is az ACFlexitank zárt flexibilis oltóvíztározók (2 db 60 m3) látják el  a szükséges tüzivíz rendelkezésre állást

2023. április 21-én átadták a FirstFarms Hungary Kft. új sertéstelepeit; a nyolcmilliárd forintos beruházást 2,5 milliárdos állami támogatással valósította meg a dán tulajdonú cég a Békés vármegyei Telekgerendáson és Pusztaföldváron

A beruházás 14 hónap alatt készült el.
Részletek

Technológiai partnereink

Altherm
Swedsteel
Hogslat
RCY
Wiefferink