Magyar English
Új támogatás érhető el a baromfi- és sertéságazatban
2019. június 19, szerda

Új támogatási konstrukciót dolgozott ki a baromfi- és sertéságazat számára az Agrárminisztérium (AM), amely a mezőgazdasági alapanyag-termelést kiegészítő termék-feldolgozási, -forgalmazási, és a vertikumra jellemző más, kiegészítő tevékenységeket (például takarmánygyártást) a szakképzett munkaerő megtartásán keresztül segíti – közölte az Agro Naplóval az AM.


Az újfajta pénzügyi segítség az általános, csekély összegű támogatás formájában vehető igénybe. A támogatásra a szaktárca saját költségvetéséből 2 milliárd forintot biztosít.

A munkaerőköltségekhez nyújtott, egyszeri támogatást igénybe veheti az a múlt évben baromfi vagy sertés állatjóléti támogatási kérelmet benyújtó baromfi- vagy sertéstartó, és/vagy a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás, aki, vagy amely a rendelet mellékletében megjelölt TEÁOR kód szerinti támogatott tevékenységet folytat.

A támogatás alapja az igénylő támogatott tevékenysége keretében foglalkoztatottak száma, amely után alkalmazottanként legfeljebb 200 000 forint támogatás igényelhető. A támogatás alapjául szolgáló állományi létszámot az igénylő a támogatott tevékenységből származó tavalyi árbevételének és a múlt évi teljes árbevételének hányadosa és az igénylő által 2018-ban foglalkoztatott átlagos statisztikai állományi létszám szorzataként kell meghatározni.

A támogatási kérelem ez év június 24. és július 5. között nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz, a kincstár által rendszeresített és a honlapján közleményben közzétett nyomtatványon. A támogatás feltételeit a 27/2019. (VI. 14.) AM rendelet tartalmazza – tájékozatott az agrártárca.

Forrás: agronaplo.hu
Vissza a hírekhez

Technológiai partnereink

Altherm
Swedsteel
Hogslat
RCY
Wiefferink