Magyar English
Átadták az Állattenyésztésért Termékdíj 2021 elismeréseket
07 September, 2021. Tuesday
A Hód-Mezőgazda Zrt. székházában, az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokhoz kapcsolódóan adták át az Állattenyésztésért-, és Növénytermesztésért Termékdíj Pályázatának díjait.



Agrár-informatika, tartástechnológia és élelmiszeripar
I. díj Gallicoop Pulykafeldolgozó ZRt. – Gallio termékcsalád
II. díj ONGO Vettech Kft. – Hordozható spermavizsgáló a szaporítóanyag minőség ellenőrzésére
III. díj Alternconsult Kft. – Sertéstartó telepek korszerűsítése PigLED fényrendszerrel

Az esemény egyben beharangozója is volt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napoknak. Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója elmondta, kevesebb pályázat érkezett be az állattenyésztéssel kapcsolatban. Ráadásul egyre kevesebben űzik a szakma ezen részét. Az ágazat egyre kevésbé rentábilis és ezen sürgősen változtatni kell. Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora szerint a változó világ a mezőgazdaságban is változó megoldásokat igényel, a mezőgazdaság szereplőinek koncentrációja pedig jelenleg szükséges.


Sarusi-Kiss Kata Operatív igazgató, Sarusi-Molnár Andrea Ügyvezető igazgató az Oklevéllel

Az eseményen átadták a Növénytermesztésért Termékdíj 2021, valamint az Állattenyésztésért Termékdíj 2021 elismeréseket. Az állattenyésztésen belül két kategóriára lehetett jelentkezni, amelyekre összesen 20 pályázat érkezett. A beküldött anyagok számával és színvonalával a szervező és a zsűri is összességében elégedett. Volt már kevesebb és volt ennél is több indulót felsorakoztató év.

PigLED világításrendszer, sertés, állatartó telep, LED, csarnokvilágítás
A sorrend kialakításában a pályázatok formai és tartalmi vizsgálatán túl olyan szempontokat vettek figyelembe mint az újdonság, az innováció, a hazai eredet, a referenciák, a tudományos vizsgálatok és a marketing. Ezen kívül értékelték azt is, hogy a termék mennyire segíti a gazdák munkáját, mennyire lehet számukra hasznos.

A PigLED világításről bővebben itt olvashat.

Back

Technological Partners

Altherm
Swedsteel
Hogslat
RCY
Wiefferink